origo-kvitfjell

Kvitfjell – stedet du alltid vil reise til

Den enkleste veien. Når du kjenner suget etter ski, toppturer eller den gode roen skal det være enkelt og raskt å komme seg til fjells.


Lett med bilen

Kvitfjell ligger fint plassert i Fåvang i Ringebu kommune, med en enkel og behagelig reisevei enten du velger bil eller tog. Det er gjort store forbedringer på E6 mot Gudbrandsdalen som gjør reisen til Kvitfjell både effektiv og fin å kjøre.

Helt sentralt plassert:
Oslo - Kvitfjell: 2 t 40 min
Hafjell - Kvitfjell: 45 min
Lillehammer - Kvitfjell: 55 min
Trondheim - Kvitfjell: 4 t 20 min
Göteborg - Kvitfjell: 5 t 40 min


Det går jo alltid et tog

Tog er den ekstra behagelige måten å reise til fjells på, og dere kan rimelig og enkelt reise til Kvitfjell stasjon fra både Trondheim og Oslo. Dovrebanen har seks avganger i døgnet. Hopp på toget i Oslo eller Trondheim tidlig på morgenen, og kom frem til den aller første morgenpreppen i alpinbakken.


Olympisk hvitt gull

Kvitfjell er kjent for en meget høy standard på alpinanlegget. OL og de årlige World Cup-arrangementene ligger i Kvitfjells DNA og alle som jobber her strekker seg langt for å alltid kunne levere den beste kvaliteten på skiløypene.

Men Kvitfjell er mye mer enn rå utforløyper i olympisk kvalitet. Faktisk er det få destinasjoner som har et så variert og mangfoldig ski-tilbud, som passer for absolutt alle interesser og ferdighetsnivåer.

Nypreppa løyper som strekker seg gjennom det fredelige vinterlandskapet. Bakker hvor det omtrent aldri har vært heiskø. Pudder og løssnøkjøring. 34 kilometer med nedfartsløyper hvorav den lengste løypa har en høydeforskjell på hele 854 høydemeter, og variasjonen av grønne, blå, røde og svarte løyper er nær unik. I tillegg ligger milevis med nypreppa langrennsspor der gjennom hele sesongen. Du trenger slett ikke se svart på det, selv om du ikke er den aller råeste i bakken. Kvitfjell bare venter på å oppdages. 

Av alle.

 1. Vestsiden Deli
 2. Tyrihanstunet
 3. Vestsiden Express
 4. Gondolen
 5. Gondolen Fjellbistro
 6. Skitorget
 7. Lettvint Bar & Café
 8. Familieområde
 9. KIDS-parken
 10. Kvitfjell Express
 11. Frikjøringsområde
 12. Langrennsløyper

Opplev vinter, vår, sommer og høst

I triangelet mellom Kvitfjell, Skei og Gålå ligger drøye 600 km med preppede skiløyper i storslagne omgivelser. Dette er et enormt fjellparti med snaufjell og skogsløyper, korte og lengre turer som er godt skiltet og med gode løypekart for de som tar turen for første gang.


Sett utfor

Kvitfjell er verdenskjent for sine alpine muligheter og kvaliteter. Her finner dere løyper i alle vanskelighetsgrader spredt over 34 km perfekt preppede alpinløyper, to terrengparker og to barneområder på 854 høydemeter fra dal til fjell. Første helga i mars arrangeres alltid World Cup hvis du best liker å se på.


Eller snør på deg turskoene

Et meget godt merket turstinett ligger i kort gåavstand fra Origo. Du finner små fine turer i nærområdet, eller dere kan sette kursen mot Kvitfjellet, toppen av Varden, Segelstaseterkampen eller Hestknappen. Litt lengre turer går til Skardbua og Svartvatnet, med Storfjellet, Gråkampen, Bånseterkampen og Prestkampen i fin avstand.

Eller ta et bad

Fossen i Svinslåelva ligger rett nedenfor Origo. Her er det bademulighet sommer som vinter (hvis du er litt ekstra tøff). Det finnes også gode bademuligheter oppover elva ved Vangen.

Spa og luksus

På Gudbrandsgard Hotell får kroppen slappe etter en aktiv og innholdsrik dag, med massasje, spa og varme boblebad i hotellets velværeavdeling.

Kast deg på sykkelen

Du kan leie sykkel fra Skitorget ved Origo. Kast deg på en elterrengsykkel og legg turen innover fjellet til Veslesetra, Myrsetra, Bånsetra over til Skei, Peer Gyntvegen innover mot Fagerhøi, og setervegen ned til Vendalen. Så går turen tilbake over Svislåa seter til Origo. Eller velg blant flere ulike kombinasjonsturer. Finn gamle seterstuler, sykle i snaufjellet, eller legg hjulene langs rolige skogsstier.

Ski-, sykkelutleie, sportsbutikk og skiskoler 

På Vestsiden: Skitorget rett ved Origo.
På Østsiden: Skitorget foran Gudbrandsgard hotell.

Region for opplevelser

Fra Origo kan dere enkelt ta dagsturer til Jotunheimen, Rondane, Hafjell, Hunderfossen og Lillehammer - bare for å nevne noe.

Årstidene i Origo er fylt av aktiviteter og muligheter uten å reise langt eller lenge. Faktisk er det aller meste innen gå- eller skiavstand, og det finnes alltid hyggelige ting å gjøre for enhver smak.

Under finner du noen av de aktivitetene vi anbefaler å oppleve sommerstid i regionen: 

Avstander fra Origo med bil:

Nærområdet:

 • Varden Restaurant 7 min / 3,5 km
 • Extra/Kiwi Fåvang 12 min / 9 km
 • Kvitfjell togstasjon 13 min / 10 km
 • Ringebu sentrum 20 min /11 km
 • Ringebu Stavkirke/Ringebu Prestegård 20 min / 15,4 km
 • Gudbrandsgard Hotell 25 min / 18,5 km


E6 mot nord:

 • Lom (Jotunheimen) 1h 50 min / 130 km
 • Trondheim 4h 20 min / 295 km
 • Molde 4h 30 min / 275 km


E6 mot sør:

 • Lillehammer 50 min / 55 km
 • Jessheim 2h 15 min / 190 km
 • Oslo 2h 45 min / 240 km


Beregn kjøretid og se mer fra nærområdet

Se også