origo-kvitfjell

Velkommen til Origo - Kvitfjells naturlige midtpunkt!

Om Origo | 09. februar 2023


Origo beskriver punktet der X og Y koordinatene møtes på orienteringskartet. Men i Kvitfjell trenger du hverken kart eller kompass for å finne frem. Spenn på deg skia på toppen, ta noen gode svinger i fint driv og kjenn sola varme i ansiktet mens du suser nedover skibakken på Vestsiden.

Med det samme du passerer Tyrihanstunet dukker Origo opp. Fjellgrenda med nyskapende arkitektur, men likevel forankret med farger og formspråk som fra en gammel seter like ved.

Sentral plassering

I Origo er det godt å være. På tunet leker ungene. De minste bygger snømann, mens Kari og Knut har akekonkurranse med start fra toppen av taket på badstua midt i tunet.  De suser ned mellom husene og har målflagget rett ved masten til stolheisen. Her er det ingen biler som forstyrrer ungene og bestemor kan kose seg i solveggen, mens ungene fryder seg i snøen.

Det er enkelt å reise til Origo.  Bestemor og ungene tok toget til Kvitfjell stasjon torsdag kveld, mor og far kommer etter med bil etter endt jobb fredag ettermiddag.

Vi har en leilighet, men ungene kaller den for hytta vår

Origo er en ny og moderne fjellgrend i Kvitfjell, men samtidig tradisjonell og ekte. Materialer og farger er nennsomt valgt ut av arkitekt og byggherre.  Etter noen år med sol og regn fra sør-vest, vil ytterkledningen få en lun og fin patina.  Veggene vil ta farge som Selet og Lynnbua som står øverst på Veslesetra.  Veslesetra ligger der så fint i horisonten mot sør-vest. Det er dit ungene går på tur med bestemor, for å klappe geitene i sommerferien.

 

Når blåtimen kommer, er det kos å krype inn

Etter en lang dag ute i alpinbakken eller etter en langtur på ski til Fagerhøi og Skei, er det kos når ungene kryper sammen rundt ludospillet på gulvet foran peisen.  De har fått hver sin lille godtepose av bestemor som hun kjøpte på krambua rett nedenfor Origo. Krambua heter forresten Vestsiden Deli og der har de godsaker til både dugurd og middag, for store og små.

<h2>Moderne leiligheter med lun hyttefølelse</h2>

Moderne leiligheter med lun hyttefølelse

Følelsen av å være på hytta har vært viktig i utformingen. Du går alltid rett inn i leiligheten utenfra, og ser ut på flere vakre bygg spredt rundt det trivelige tunet: Det gir en hyggelig følelse av hyttebebyggelse.