origo-kvitfjell

Et tun for fremtiden

Arkitektens visjon | 24. februar 2023

Logg Arkitekter er ett av Norges ledende arkitektkontorer på moderne arkitektur, og har stått bak mange av de mest vellykkede utviklingsprosjektene i den norske fjellheimen.

Daglig leder og partner, Jon Bjørgum, forteller at visjonen for Origo har vært tydelig og spennende: “Origo skal formidle følelsen av å være et eksklusivt prosjekt, midt i Norges beste skianlegg. Sentralt til alt,” sier Bjørgum.


Helhet

Origo er nemlig en viktig del av den helhetlige masterplanen for utvikling av sentrumsområdet i Kvitfjell: “Med dette i tankene har det vært viktig å tegne fritidsboliger for det lange løpet, og de som kjøper disse leilighetene blir del av en destinasjon i stor utvikling.

Fremtidsperspektivet har gjennomsyret både materialvalg, utformingen av arkitekturen, og ikke minst valg av beliggenhet,” sier Jon.

Vedlikeholdsfrie, varige og miljøvennlige materialer, kombinert med bruk av bergvarme skal sikre trygghet for fremtiden.


Den gode hyttefølselen

En spesiell kvalitet ved de 31 leilighetene er følelsen av å være på hytta. “Dette har vært viktig i utformingen. Du går alltid rett inn i leiligheten utenfra, og ser ut på flere vakre bygg spredt rundt det trivelige tunet: Det gir en hyggelig følelse av hyttebebyggelse,” forteller Jon.

Origo ligger rett ved Tyrihanstunet som er et kjent tun på Kvitfjell, og ordet “tun” har vært førende for utformingen.

“Uterommene er bilfrie, alle biler parkeres i den underjordiske garasjen som gir trygghet for at barna kan leke fritt, og en helt egen ro. Tunet blir også en sosial møteplass, med gode uterom og en deilig sauna, blant annet,” forteller han.


Det enkle er ofte det beste

“Lite vedlikehold er noe alle ønsker seg i en fritidsbolig. Når dette suppleres med den fine nærheten til heiser, skibakker, spisesteder, samt stor parkeringskjeller med gode boder, blir livet på fjellet ganske enkelt deilig.”

Og det mener Jon blir det aller fineste med å ha leilighet i Kvitfjell og Origo.

“Det handler jo rett og slett om god livskvalitet. Alt er lagt til rette.”


Logg Arkitekter

Logg Arkitekter AS er et anerkjent arkitektkontor fra Oslo som har opparbeidet seg en sterk posisjon innen utvikling av fritidsboliger og store prosjekter på skidestinasjoner i Norge. Kontoret ble grunnlagt i 1999 og sysselsetter 10 sivilarkitekter.

“Det handler jo rett og slett om god livskvalitet. Alt er lagt til rette.”

Jon Bjørgum
Siv. Ark/Partner/Daglig leder,  Logg Arkitekter

<h2 class="text-left">Velkommen til Origo - Kvitfjells naturlige midtpunkt!</h2>

Velkommen til Origo - Kvitfjells naturlige midtpunkt!

Origo beskriver punktet der X og Y koordinatene møtes på orienteringskartet. Men i Kvitfjell trenger du hverken kart eller kompass for å finne frem. Spenn på deg skia på toppen, ta noen gode svinger i fint driv og kjenn sola varme i ansiktet mens du suser nedover skibakken på Vestsiden.