origo-kvitfjell

Olympisk hvitt gull

Hitech snø | 24. februar 2023

Kvitfjell er kjent for en meget høy standard på alpinanlegget. OL og de årlige World Cup arrangementene ligger i Kvitfjells DNA og alle som jobber her strekker seg langt for å alltid kunne levere den beste kvaliteten på skiløypene.

Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) reiser verden rundt for å tilrettelegge skibakker for verdens beste alpinister.

Hvert år kommer FIS til Kvitfjell for å gjennomgå rutiner for prepping- og sikkerhet. De fører nøye kontroll med at løypene holder den nødvendige World Cup-standarden.


Perfekte for verdens beste alpinister

På denne måten får Kvitfjells preppemannskap tilført ny kunnskap og det siste innen teknologi, noe som er helt avgjørende for å være blant de aller beste i verden.

For at sesongen skal bli god, er det avgjørende at sålen som legges om høsten blir så bra som mulig. Snøproduksjon under feil forhold vil gi klumpete snø, som fungerer dårlig som såle når solen kommer for fullt utover i sesongen.

I Kvitfjell er snøproduksjonen automatisert slik at den tilpasser seg vær/vind/temperatur og vann-kapasitet.

Visste du at..?

Før OL i Sochi manglet arrangørene nødvendig kompetanse, og preppere fra Kvitfjell ble hentet inn for å bistå med kompetanse og kapasitet for å sikre de beste forholdene.


Men også for folk flest

Kunnskapen som bakkemannskapet har tilegnet seg for å arrangere World Cup i Kvitfjell gir synergier for all prepping i alpinbakkene. Derfor er vi stolte av å kunne si at i Kvitfjell har vi World Cup-kvalitet i alle nedfarter!


Hitech snø

Et fullautomatisert snøproduksjonsanlegg sikrer Kvitfjell med gode snøforhold på en miljøvennlig og energireduserende måte.

Alle traséene er lasermålt og preppemaskinene har avansert teknologi som til enhver tid måler snødybden når bakkene preppes. På denne måten kan snødybden kontrolleres og optimaliseres gjennom hele sesongen, samtidig som man ikke behøver å produsere mere snø enn nødvendig.

Det er helt avgjørende at sålen som legges blir perfekt for at sesongen skal bli optimal: Snøproduksjon under feil forhold vil gi klumpete snø, som fungerer dårlig som såle når solen kommer for fullt utover i sesongen.

Visste du at..?

Preppemaskinene i Kvitfjell følger meget strenge utslippskrav definert av EU, maskinene måler til enhver tid snødybden ned til bakken. 

<h2>Origo - Kvitfjells nye midtpunkt</h2>

Origo - Kvitfjells nye midtpunkt

I Origo er det lett å finne leiligheten som passer akkurat ditt behov. Prosjektet har et stort spenn av leilighetsstørrelser. Origo kan tilby alt fra arealeffektive 3-roms, romslige 4-roms og større 5-roms med separat TV-stue.